Васил Божков е бил задържан за 24 часа.   Това

...
Васил Божков е бил задържан за 24 часа.   Това
Коментари Харесай

Васил Божков е задържан за 24 часа, съобщи негов адвокат

Васил Божков е бил арестуван за 24 часа.   Това съобщи пред публицисти на летище София Стоян Баумайер, който се показа като един от юристите на предприемача, оповестява Българска телеграфна агенция.   По-рано през днешния ден самолетът, с който Васил Божков разгласи, че се прибира, кацна на столичния аеропорт.   Стоян Баумайер съобщи, че на Васил Божков му следва обзор в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи и по-късно възможен разпит от прокуратурата. 



По-рано през днешния ден предприемачът разгласява фотография в страницата си във Фейсбук, на която се вижда, че е в аероплан и написа, че пътува за България.

 

„ Той се върна напълно непринудено и при първа опция, тъй като до 23 август той нямаше позволение от управляващите в Дубай да напуща страната от съображения за неговата сигурност “, изясни юристът.
 
На въпрос на Българска телеграфна агенция какви са претекстовете на предприемача да се върне в този момент в България, Баумайер съобщи: „ Неговите претекстове са да почисти името си пред съда “.
 
Попитан дали убийството на Алексей Петров е отворило пътя на Васил Божков към България юристът сподели: „ Не мисля, че би трябвало да вкарвате моя клиент в функции, във филми, за които той дори не знае, че е имало кастинг “.

По думите на бранителя Васил Божков и Алексей Петров нямат нищо общо. Техните пътища в никакъв случай не са се пресичали, добави той.
 
Стоян Баумайер посъветва медиите да наблюдават обществените профили на Васил Божков, където „ ще има повече информация, поетапно, за всичко “.

От прокуратурата прецизираха, че Божков следва да бъде арестуван от " Гранична полиция ", тъй като е разгласен за търсене. Освен това против него има натрапен и арест за 72 часа.
 
След като бъде арестуван, Божков ще бъде отведен, с цел да му бъдат предявени обвинявания по три каузи.

Той ще бъде разпитан и като обвинен, а по-късно проверяващите ще преценяват дали да го пуснат от ареста или да желаят непрекъснатото му задържане от съда.
 
През май, предприемачът, който пребиваваше в Дубай, написа, че е подготвен да се върне в България като предпазен очевидец. Посланието тогава Божков насочи посредством страницата си във Фейсбук.

 

В течение на времето България изпрати няколко молби за правна помощ до Обединените арабски емирства.
 
През февруари Англия разгласи, че постанова наказания против трима българи, измежду които и Васил Божков.
 
Едно от делата против предприемача е за държане и отчуждаване на културно-исторически полезности. Другото е обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група. Според прокуратурата тя работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения, напомня Българска телеграфна агенция.
 
Срещу Васил Божков има и трето следствие, като прокуратурата твърди, че той е отговорен за побои, закани за убийства и убийства.
 
Освен в лист на Англия, името на Божков се появи и в първия лист " Магнитски ".
     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР